Devastacija te uvale, u narodu prozvane Vruja zbog velikih izvora slatke vode, sad je i punokrvna i punoljetna. Pratili su me tada na terenu i naoružani policajci, ministarstva nakon reportaža slala zabrane, inspektori naloge da se uništeno vrati u prvobitno stanje – sve uzalud, objašnjava nebrigu za tu uvalu novinarka HRT-a Franka Jović Tonkli.

Osamnaest godina kasnije, siječanj 2020. godine. Nema povratka, nema, i dalje se ruje, kopa, zida, betonira, sve nezakonito! Iako je i koncesija u međuvremenu, doduše prekasno, oduzeta.

– Kažu domaći da tom žalu i bistrom moru odoljeli nisu ni neki bivši hrvatski predsjednici. Drugi, pak, javljaju da u e-visitoru, navodno, na ovoj lokaciji prošle godine nije bilo prijavljenih gostiju. Kako to, kad se na velikim internetskim rezervacijskim sustavima, kao i za prošlu, i za iduću sezonu, oglašava luksuzni turistički objekt, jedini na Vruji. I još se hvale i goste mame prirodnim ljepotama. Obratila sam se Hrvatskoj turističkoj zajednici, podatke o prijavi gostiju, na žalost, ne mogu nam dati zbog primjene načela tajnosti podataka, no kažu da će, bude li sumnje u nešto, obavijestiti inspekciju, objašnjava situaciju novinarka HRT-a u emisiji HRT-a More.

Oglas

– U ovih 18 godina možda samo stočna inspekcija nije bila na Vruji. Isplivao je nedavno i podatak da je još prije 13 godina planirano da u ovoj nekad djevičanskoj uvali bude hotel s 550 kreveta. Ma bravo, obeščastimo je do kraja: punoljetna i punokrvna devastacija. Nama ne trebaju požari kao u Australiji, mi ćemo naše najvrijednije uništiti sami, kaže novinarka HRT-a.

foto D.A.