Rasprava o rebalansu proračuna u jednom je trenutku otišla u jednu posve drugu temu. Nakon izlaganja HDZ-ovog Jure Brkana u kojemu je kritizirao rad gradske vlasti, uključila se zamjenica gradonačelnika Antonia Radić Brkan.

– Neka nam saborski zastupnik Brkan pomogne izmijeniti zakon da se prestane s iznajmljivanjem u zgradama, nadam se da ćete vi to gurati. Nama treba više hotelskih kapaciteta, ne samo Makarska, nego cijela obala, a manje rentijerstva u stambenim zgradama. Kolaps na cestama se događa zbog takvih, a ne mog dida koji je držao bed and breakfast tamo 60-tih godina. Bilo je takvih problema i u drugim destinacijama, a Barcelona je to riješila. To je jedini put kako ćemo dizati kvalitetni turizam i kvalitetu našeg grada. To i jest bio moj motiv za doći iz Zagreba u Makarsku. Ajmo zajedno, nemamo mi problem s politikom, mi smo na lokalnoj poziciji, rekla je Radić Brkan.

Kao dokaz da su voljni surađivati navela je ponudu NLO-u da koaliraju s njima.

Oglas

Nastavila je s porukom Brkanu.

– Vi ne volite kulturu, nemate dovoljno isustva u turizmu, svak se zalaže za stvari u koje se razumije i meni je to u redu. No vi imate gradsku vlast koja želi podući kvalitetu života građana. Aktivirajte se, temperamentno je svoju poruku završila dogradonačelnica.

Vijećnik Brkan kazao je kako ne želi služiti njima u osobnu promociju.

– Meni je žao, ne znam gdje je Makarska bila dok vi niste doški. Bili smo nekulturni i nekvalitetni, rekao je Brkan dodajući kako je gradonačelnik odnosno predsjednik TZ-a na sjednici Turističkog vijeća nedavno rekao kako treba ukinuti privatni smještaj jer to ionako ne valja.

– Ja kao saborski zastupnik predstavljam ljude koji su me izabrali u 10.izbornoj jedinici, a vas neću nikad, odvratio je Brkan.

Dodat ćemo da je šteta da se ovako važne teme tek okrznu kroz ovaj ili slične verbalne duele jer je iznajmljivanje apartmana u zgradama bez sumnje jedna od najvećih rak rana makarskog turizma.

Ivona Ćirak /foto M.D.