S učenicima prvog i trećeg razreda Srednje strukovne škole Makarska, smjera turističko-hotelijerski komercijalist, prošlog su tjedna u organizaciji JU Razvojna agencija MARA održane tri radionice barskih vještina, koje je vodio vodio profesionalni barmen Karlo Kelvišer.

Cilj ovih radionica je popularizacija zanimanja povezanih s ugostiteljstvom i turizmom te motiviranje budućih naraštaja ugostiteljskih djelatnika, a nastale su iz potrebe osposobljavanja učenika kroz praktična znanja, vještine i kompetencije barmena.

Karlo Kelvišer, osim što radi kao barmen, provodi edukacije i usavršavanja radnika u ugostiteljstvu i turizmu te je vlasnik ugostiteljskog konzalting obrta, a i ovaj put je oduševio učenike prezentacijom specifičnih barmenskih vještina i znanja.

Oglas

Ciklus radionica održan je u suradnji s Mihaelom Pear i Raise the bar akademijom uz potporu Makarske razvojne agencije MARA.

– Poticanje izvrsnosti u strukovnim zanimanjima u Gradu Makarskoj jedna je od aktivnosti kojima se planiramo aktivno baviti u nadolazećem financijskom razdoblju Europske unije 2021.-2027., s ciljem poboljšanja kvalitete obrazovanja te promocije i pozitivnog pozicioniranja zanimanja povezanih s ugostiteljstvom i turizmom u Makarskoj, stoga suradnju sa Srednjom strukovnom školom Makarska i Karlom Kelvišerom namjeravamo dugoročno razvijati – poručuju iz agencije MARA.

MD/foto MD/Mihaela Pear