Akcija makarskog HGSS-a, koji su popodne izvlačili ozlijeđenog muškarca iz kannjona Cetine završena je uspješno, a spašavatelji javljaju o još jednom slučaju ozljede strane turistkinje na Biokovu.

Dana 21.08.2022. u 14:50 sati na dežurni telefon HGSS stanice Makarska dolazi dojava o unesrećenom stranom državljaninu koji je prilikom sudjelovanja u canjoningu slomio potkoljenicu desne noge. Odmah po dojavi na teren izlazi 13 spašavatelja HGSS stanice Makarska te 16 spašavatelja HGSS stanice Split. U pomoć pristižu i vatrogasci DVD-a Zadvarje te dvoje vodića canjoninga koji su također članovi HGSS stanice Split. Unesrećeni se nalazi 400 metara od polazišta ture te se nalazi 200 metara u vodenom toku rijeke Cetine. Nakon zbrinjavanja ozlijeda, unesrećeni je transportiran do vozila HMS Šestanovac koje istoga preuzima u 17:20 sati.

Istoga dana malo ranije, u 12:30 dežurni spašavatelji HGSS stanice Makarska zbrinjavaju i ozlijeđenu stranu državljanku koja je pala sa vozila quad na biokovskoj cesti u blizini kuće HGSS-a na Biokovu. Ozlijeđena je zbrinuta i proslijeđena HMS Makarska – javlja HGSS:
MD/foto HGSS

Oglas