Proteklog vikenda održano je PH u ragbiju 7 u kategoriji U-16. Na njemu su nastupili i ragbijaši Makarske rivijere, koji su na kraju osvojili fenomenalno drugo mjesto!

Na turniru je nastupilo ukupno sedam ekipa, koje su bile podijeljene u dvije skupine. Nastup u polufinalu izborile su dvije najbolje momčadi iz svake grupe. Parovi poluzavršnice bili su Makarska rivijera –Sinj i Zagreb-Nada. U finalu su se našli Makarska rivijera i Nada, dva kluba koji odavno gaje veliko rivalstvo.

U dalmatinskom derbiju pobjeda je na kraju pripala Splićanima, no naši dečki nemaju razloga za nezadovoljstvo. Odigrali su odličan turnir te su na kraju ostvarili veliki uspjeh.
Evo što je po završetku turnira izjavio trener

Oglas

Makarana Stipe Muhtić:
Iako smo osvojili drugo mjesto, moram reći da nisam u potpunosti zadovoljan. Nažalost, naš ponajbolji igrač (Karlo Župan) ozlijedio se već u prvom krugu natjecanja, što je bio veliki hendikep za našu ekipu. Također, David Šunjić u polufinalu je dobio nesmotreni crveni karton, zbog čeg nije mogao konkurirati za finale. Borbu za prvo mjesto obilježile su obilna kiša i izrazito niske temperature, a u takvim uvjetima bolje su se snašli Splićani te je susret na kraju otišao na njihovu stranu.

S obzirom da već dvije godine ima istu ekipu na okupu, Nada je bila glavni favorit za titulu, dok su naši igrači tek nedavno počeli igrati olimpijsku inačicu ragbija. Prvenstvo Hrvatske je završeno, no na jesen nas očekuje i kup i dat ćemo sve od sebe da ga i osvojimo.
Makarska rivijera: Marko Kovačević, Bartul Gavić, Antonio Rajčević, Lorenco Rajčebvić, David Šunjić, Denis Nesterov, Roko Lovreta, Luka Rusendić,Karlo Župan, Roko Mihaljević, Duje Čondić.

Dora Srzić/ foto RK Makarska rivijera

Konačni poredak:
1.Nada
2.Makarska rivijera
3.Sinj
4.Zagreb
5.Mladost (Zagreb)
6.Lokomotiva (Zagreb)
7.SŠ Zrinski (Zagreb)