U Splitsko-dalmatinskoj županiji posljednja 24 sata zabilježen je rekordan broj novozaraženih, čak 396.
Na bolničkom liječenju nalazi se 91 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 8 osoba nalazi na respiratoru.
Medijima se ispred bolnice u Splitu obratio ravnatelj KBC-a Split, dr. Julije Meštrović – prenosi Dalmacija danas.

– Stanje u KBC-u Split je pod kontrolom. Sve je veći broj bolesnika i to smo očekivali. Pripremili smo se za to, imamo ih preko 90. 9 ih je u vrlo teškom kliničkom stanju. Osigurali smo dodatne kapacitete, broj osoblja i opremu.

U pravilu primamo sve bolesnike osim onih u teškom stanju i koje imaju srednje teške simptome bolesti i neke od onih koji su blažih simptoma, a ovisno o mogućnosti pogoršanja njihovog kliničkog stanja, u dogovoru s obitelji – kazao je Meštrović.

Oglas

Potvrdio je da se u bolnici dogodio novi prodor koronavirusa.

– U bolnici imamo pojavu pacijenata na različitim odjelima zaraženih virusom. Događa se da te bolesnike moramo zbrinuti, liječiti i zadržati u bolnici. Tu su bolesnici koji dolaze zbog neke druge akutne bolesni, a pri prijemu se dijagnosticira i COVID. Liječimo ih od osnovne bolesti.

Imamo između 15 i 20 posto tih bolesnika koji su primljeni zbog nekog drugog razloga, a inficirani su covidom. Imamo između 35 i 40 zdravstvenih radnika s različitih odjela koji su zaraženi. Oni su se zarazili izvan bolnice.

Upitan je što će biti ako se pritisak na bolnicu dodatno pojača.

– Sve ćemo izdržati, a bolesnike zbrinuti na najbolji mogući način i prilagođavati se koliko i kako to bude potrebno – kazao je Meštrović.
M. D. /foto Dalmacija danas