Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti, priopćila je danas PU Zadarska.

U četvrtak, 06. siječnja 2022. godine u 10.10 sati u Zadru u Ulici Domovinskog rata policijski službenici zaustavili su 48-godišnjeg vozača osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka koji se tijekom upravljanja vozilom nepropisno koristio mobitelom. Tom prilikom utvrđeno je i kako u prometu sudjeluje u vrijeme izrečene zaštitne mjere izolacije zbog oboljenja od COVID-19.

Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 196. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno je sankcioniran.

Oglas

Po stečenim uvjetima, nad osumnjičenim je provedeno kriminalističko istraživanje te se protiv njega zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti, podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Kriminalističko istraživanje se i dalje nastavlja – priopćila je PU Zadarska.

Prema pisanju Hine, u pitanju je ravnatelj zadarskoga županijskog Zavoda za hitnu medicinu Ivica Erlić koji je 6.siječnja prekršio mjeru izolacije zbog zaraze koronavirusom, a o čemu je na svojem profilu na društvenoj mreži pisao čelnik županijskoga SDP-a Jure Zubčić.
MD/foto Pixabay