Razmišljamo filozofski” novi je program Dječjeg odjela Gradske knjižnice Makarska koji radimo u suradnji sa profesoricom filozofije Marijom Pivac koja je nesebično na volonterskoj bazi ponudila svoje znanje iz područja etike i filozofije.

Cilj je ciklusom od 5 radionica na djeci pristupačan način približiti filozofiju, a da možda nisu ni svjesni da obrađuju prave filozofske teme kao što su: dobro i zlo, moral i savjest, sreća i ljubav, sloboda i identitet.

Ovim radionicama pokušat ćemo potaknuti djecu na konstruktivno promišljanje o temi, ali ih i potaknuti da slobodno iskažu svoje mišljenje.

Oglas

Program je namijenjen djeci od 10 do 14 godina, a broj polaznika je ograničen na 10. Prijave se kao i obično vrše telefonskim putem na broj knjižnice: 021/612-042.

Prva radionica će početi u utorak, 18. travnja u 18:30 h, a za svaku iduću radionicu ćemo se direktno dogovarati sa polaznicima.

Po završetku programa djeca će dobiti diplome o završenom ciklusu koje im mogu ostati uspomena na svoje prvo promišljanje o filozofskim temama.Kao i sve do sada, i ove radionice su besplatne – javljaju iz Gradske knjižnice Makarska.
MD/ foto GKM