Slijedom ovogodišnje prijave na Javni natječaj poticanja lokalnog športa Ministarstva turizma i sporta odobrena su sredstva za dva naša korisnika Plivači klub GALEB i Hrvatski radnički nogometni klub ZMAJ – javlja JU Razvojna agencija MARA.

Plivačkom klubu Galeb odobrena su sredstva u iznosu od 44.800,00 kn za program obuke neplivača „I ja mogu plivati“ sufinancirane u sklopu sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“.

PK GALEB tako nakon završetka hvale vrijednog projekta „SPORTski INpuls“ nastavlja rad sa najmlađima na obuci plivanja.

Oglas

HRNK Zmaj odobrena su sredstva u iznosu od 95.648,00 kn za organizaciju 12. Međunarodnog turnira „Mali Zmaj“ u sklopu sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja.

Uz Grad Makarska i TZ Makarska koji su dugogodišnji sponzori organizacije Međunarodnog turnira „Mali Zmaj“ ove godine sredstvima Ministarstva turizma i sporta podići će se kvaliteta organizacije sportske manifestacije koja ima veliki značaja za razvoj turizma u Makarskoj obzirom da na samom turniru sudjeluje više od 40 klubova iz Hrvatske i Europe sa preko 2400 sudionika natjecanja.

Važno za napomenuti je kako HRNK Zmaj njeguje i onaj van natjecateljski dio, organizirajući brojne društvene sadržaje s ciljem sklapanja prijateljstava za četiri dana trajanja turnira, svijesni njihove važnosti – javljaju iz agencije MARA.
M. D.