Čim je objavljen na službenim stranicama vrtića Biokovsko zvonce, o čemu smo izvijestili ranije danas, poziv na Upis djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2020./2021 već je izazvao reakcije u javnosti. Priopćenjem na društvenim mrežama oglasio se makarski SDP.

– Dok vrtići diljem Dalmacije i Hrvatske odgađaju upise u dječje vrtiće naša ustanova Biokovsko zvonce objavila je poziv za upis djece za pedagošku godinu 20/21.

Roditelji su nas već kontaktirali i upozorili da se dokumentacija za upis može prikupiti samo uz obilazak gradskih i državnih institucija!

Oglas

Roditelji će morati obići brojne ustanove, knjigovođe i poslodavce čime se bespotrebno izlažu riziku zaraze koronavirusom. Ove godine se traži još i dodatna, dokumentacija.

Također većina poslodavaca u ovom trenutku ni ne radi, pa su stoga mnogi roditelji prisilno nezaposleni zbog čega neće moći upisati djecu u vrtić!

To će najvjerojatnije dovesti do podnošenja nepotpunih zahtjeva pa će se upisi samo dodatno birokratski produžiti.

Upisi djece u vrtić ni na koji način ne predstavljaju radnju koja se mora žurno obaviti te je ovo samo još jednom pokazalo da se vodeći ljudi gradskih ustanova, u ovom slučaju Biokovskog zvonca, ne snalaze u ovoj krizi izazvanoj koronavirusom.

Napominjemo da su roditelji željeli ostati anonimni, ali to ne umanjuje njihovu brigu – poručuju iz GO SDP Makarska.