U mostarskoj Covid bolnici liječi se 146 pacijenata što je novi crni rekord od početka epidemije, a za vikend je preminulo 13 osoba s područja Hercegovine, gdje prevladava omikron varijanta koronavirusa, izvijestile su u ponedjeljak zdravstvene vlasti.

Prema izvješću Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) sa sjedištem u Mostaru u tamošnjoj covid bolnici, koja djeluje u okviru Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, 17 osoba spojeno na respirator, dok je još njih šestero na potpori kisikom od ukupno 146 oboljelih. To je ujedno rekordan broj hospitaliziranih od početka epidemije koronavirusom, prenosi Index.

Tijekom vikenda u toj bolnici preminulo je 13 bolesnika, od kojih je devetero s područja HNŽ-a, a po dvoje je iz Županije zapadnohercegovačke sa sjedištem u Širokom Brijegu, odnosno Hercegbosanske županije, čije je sjedište u Livnu.

Oglas

U protekla tri dana u Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB-a Mostar testirana su 2333 uzorka od kojih je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih 877. Najviše ih je iz Mostara, 638.

Danima se povećava broj zaraženih i hospitaliziranih od posljedica zaraze koronavirusom. Zbog toga su od prošloga tjedna u SKB-u Mostar obustavljeni svi medicinski zahvati koji nisu hitni.

MD/foto Pixabay