Na masovnom cijepljenju koje je održano danas u Gradskoj sportskoj dvorani u Makarskoj, neko od dva ponuđena cjepiva, Pfizer ili Johnson and Johnson, primilo je, kako smo pisali, 1344 turističkih radnika. Bilo je pripremljeno 3000 doza, a prijavljeno 1700 građana.

– Izuzetno sam zadovoljna i odazivom i vrlo profesionalnom organizacijom. Zaista je bilo sve savršeno organizirano. Ako bude interesa i dalje, nastavit ćemo s cijepljenjem iduće subote, a svi zainteresirani stanovnici Makarskog primorja koji budu željeli, mogu se prijaviti na telefon ureda TZ-a grada Makarske, odnosno na naš mail, rekla nam je Hloverka Novak Srzić, direktorica TZ-a.

Na upit je li točno da je bilo interesa i iz susjedne BiH, odvratila je kako to ne mogu znati. – Bilo je par stranaca, no riječ je o ljudima koji rade kod nas na području Rivijere, rekla je.

Oglas

Na naš upit imaju li u planu, uz ovakve temelje, u svrhu prezentacije na turističkom tržištu, poraditi na promociji Makarske (rivijere), odvratila je potvrdno.

– Da, imamo nešto novca u budžetu za marketing i promociju, a promociju planiramo vršiti i u suradnji sa županijskim TZ-om. O tome sam već razgovarala s direktorom TZ-a Splitsko-dalmatinske županije Joškom Stellom, kaže Novak Srzić.

Dodaje kako su dobre vijesti i to da od idućeg tjedna stižu brzi antigenski testovi za goste, odnosno otvara se mogućnost BAT testiranja u Domu zdravlja za naše goste.

– Trenutno imamo mogućnost uzimanja brzih testova u Biokovci i Meteoru, no treba omogućiti i za druge goste, što nam je najavljeno iz Nastavnog zavoda za sljedeći tjedan, kazat će Hloverka Novak Srzić.

Ivona Ćirak / foto O.F.