Policija je kazneno prijavila 28-godišnjaka zato što je u petak izazvao požar uz šumu brda Sestrunj u Rogotinu, tako što je bacio neugašeni opušak cigarete koji je zapalio suhe borove iglice, a na kraju je izgorjela borova šuma i nisko raslinje na površini od 15.000 metara četvornih.

Dubrovačko-neretvanska policija izvijestila je u ponedjeljak da su požar u petak prijepodne gasili petorica vatrogasaca Interventne javne postrojbe Ploča s dva navalna vozila, dva policijska službenika Policijske postaje Ploče, kanader i air traktor.
Očevidom je utvrđeno da je požar buknuo “djelovanjem otvorenog plamena na suho raslinje”, odakle se proširio na borovu šumu i nisko raslinje koje je izgorjelo na površini od 15.000 metara četvornih.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 28-godišnjak bacio cigaretu koju nije potpuno ugasio, a vatra je zahvatila suhe borove iglice i borovu šumu.
Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnome državnom odvjetništvu u Metkoviću.
Hina / foto Pixabay

Oglas