Pravu sreću imao je sportski ribolovac Ante Katavić iz Makarske koji je roneći na svojoj uobičajenoj ruti uz obalu imao, doslovno bombastičan ulov. Pet ručnih bombi netko je doslovno pobacao u more, piše Morski.

Jutros prilikom ronjenja na gradskoj plaži pored hotela Biokovka, na dubini od 4.5 m primjetio sam prvu bombu, a zatim ostale 4 od kojih je jedna bila na 1.3 m dubine, kao što se vidi na videu – priča nam Ante Katavić svoje nimalo ugodno iskustvo.

– Pregledavanjem terena našao sam još sveukupno 5 upaljača bez tijela bombe. Od 5 bombi, 3 su bile s upaljačem, a 2 bez upaljača. Naravno, čim sam našao prvu, odmah sam zvao policiju (uhvatio sam slučajnog prolaznika, jer nisam imao mobitel, niti sam se nadao da će mi trebati na ovakav način) – priča Katavić za portal Morski i otkriva još nešto uznemirujuće:

Oglas

Bavim se podvodnim ribolovom i nažalost nije mi ovo prvi put da ih nalazim, ali ne u ovolikom broju. Prije 2 dana sam tu isto ronio, ali ih nisam primjetio – zaključuje, a s obzirom da na bombama nema podmorske flore, da se lako zaključiti da su friško bačene u more.

M. D. /foto M. D.