U gradskoj vijećnici 10. lipnja je održan koordinacijski sastanak u sklopu projekta ”S osmijehom u školu – Pomoćni u nastavi makarskih školaraca”(Faza III.) na kojem su uz koordinatoricu projekta Marinu Andačić Krivić i voditeljicu projekta Oliviju Prodan Ravlić nazočili i predstavnici Osnovne škole Stjepana Ivičevića i Osnovne škole oca Petra Perice. Razgovaralo se o potrebama za pomoćnicima u nastavi u predstojećoj školskoj godini 2020./2021

Nositelj projekta je Grad Makarska, a partneri Osnovna škola Stjepana Ivičevića, Osnovna škola oca Petra Perice i Javna ustanova Makarska razvojna agencija MARA. Sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, a ovo je zadnja godina financiranja.

Koordinatorica Marina Andačić Krivić potvrdila je da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, sukladno potrebama koje su iskazale makarske škole, dalo suglasnost za 13 pomoćnika za 18 učenika u školskoj godini 2020./2021. Kako su upisi u I. razred osnovne škole još u tijeku, još uvijek se ne zna hoće li biti potrebe za pomoćnicima i među onima koji prvi put dolaze u školske klupe, no ukoliko se pokaže potreba, troškovi će biti pokriveni iz gradskog proračuna, rečeno je na sastanku.

Prodan Ravlić je dodala kako je važno da svi učenici budu uključeni u odgojno obrazovne programe na primjeren način na čemu Grad Makarska i partneri uspješno rade. No, istaknula kako je integracija učenika s teškoćama u razvoju proces u kojem konstantno treba tražiti nove mogućnosti za napredak – objavio je Grad Makarska.
M. D. /foto D. A./Makarska.hr

Oglas