Četvrtak je donio još jedno hladno zimsko jutro diljem zemlje, pa tako i Dalmaciji. Najhladnije je bilo u nižim dijelovima Dalmacije. Najniža jutarnja temperatura izmjerena je u Bisku i Drnišu gdje se živa u termometru spustila na samo -7°C. U Veloj Njivi u Zamosorju je izmjereno -6°C, a -5°C je bilo u Staševici, Muću, Sinju, Gali, Trilju, Otoku, Grudi, Vinaliću i Hrvacama – piše Dalmacija danas.

Mraza je bilo i ponegdje uz obalu, uglavnom šibenskog područja, ali i unutrašnjosti otoka.U isto vrijeme, temperature zraka u planinama bile su znatno više nego u nizinskim predjelima. Primjerice, na Promini se temperatura zraka nije noćas i jutros spuštala ispod +6°C, što je čak 11 stupnjeva više nego u podnožju planine. Na vrhu Dinare temperatura zraka također nije padala ispod nule. Ova pojava zove se temperaturna inverzija.
Zbog niskih temperatura i velike koncentracije vlage u zraku, veliki dijelovi Zagore, ali i dijelovi obale i otoka osvanuli su pod debelim slojem inja. Tako je i Vrgoračko polje jutros bilo potpuno bijelo, kao da je pao snijeg. Mraza će biti u nadolazećoj noći, a onda se u dane vikenda zbog oblaka očekuju znatno toplije noći, osobito u Zagori.

M. D. / foto Sasha Photo Zoom

Oglas