Jedna od burnijih polemika na aktualnom satu treće sjednice Gradskog vijeća grada Makarske ticala se zgrade aparthotela pored Gradske sportske dvorane,za kojeg je udruga UZOR Osejava upozoravala da ima etažu viška. Vijećnica NLO-a Ivana Miočević Franić pitanje o ovoj temi uputila je aktualnoj vlasti.

– 28.rujna sam poslala zahtjev za uvidom u građevinsku dozvolu i glavni projekt objekta u vlasništvu B.E.K.projekt zbog sumnje u nelegalnu gradnju, i zahtijevala sam uvid u novi zahtjev zbog izmjene građevinske dozvole radi usklađenja s novim prostornim planom. Nitko iz ureda mi nije odgovorio, ali je jedan od investitora putem posrednika predložio da se nađemo kako bi objasnio da je sve super. To mi govori da je dobio informaciju o mojem upitu, a ja kao vijećnica sam stavljena očito u drugi  plan. Istražite zašto cure informacije vani, kazala je vijećnica.

Dodala je kako je u pitanju objekt izgrađen prema parametrima starog plana i prije izmjena u srpnju 2020.

Oglas

– To znači da je prekršio zakon, a grad Makarska je odbio postupiti, iako je bio upoznat s prekršajem. Važeći je plan naštiman prema ovom objektu, visina je podignuta kako bi ovaj objekt bio usklađen, ali investitor nije ishodio izmjenu građevinske dozvole jer stvarnost na terenu ne odgovara građevinskoj dozvoli. Je li investitoru izdana izmjena građevinske dozvole i što je grad poduzeo po pitanju prijave, pitala je vijećnica NLO-a.

Gradonačelnik Zoran Paunović je odvratio kako će odgovor vjerojatno dobiti u zakonskom roku.

– Dozvole za B.E.K.projekt nisu izdane u vrijeme mog mandata niti je za mog mandata izgrađeno. Ali dao sam provjeriti legalnost istih i čim budemo imali točnu i pouzdanu informaciju, izaći ćemo s time u javnost, odgovorio je Paunović.

Naknadno se za riječ javila i zamjenica Antonia Radić Brkan koja je vijećnici postavila protupitanje o jednom drugom projektu, a prema njezinim riječima s istom spornom situacijom.

– Mene a vjerojatno i javnost zanima po kojem planu je renomirani arhitekt Miljenko Franić projektirao Grottu. Glavni projekt ima čitavu etažu više od idejnog projekta. Imamo dakle još takvih primjera, ali ajmo otvoreno, a nemojmo biti licemjerni. Glavni projekt rađenje drugačije od idejnog, stvar je ista, na Osejavi ili Sv.Petru, poručila je zamjenica.

Vijećnica Miočević Franić odvratila je kako to pitanje može postaviti njezinom suprugu.

– Ja sam osoba s vlastitim OIB-om i vlastitim zanimanjem, i jako je bezobrazno što koristite gradsku vijećnicu i mimo svake procedure me šikanirate, ali to neka služi vama na čast, uzvratila je oporbena vijećnica na prozivke.

Ivona Ćirak /foto Grad Makarska