Saborska zastupnica Marijana Puljak za govornicom parlamenta održala je izlaganje o devastaciji uvale Vruja koja se odvija već 20 godina, a zadnjih je dana ponovno došla u fokus javnosti.

“Ovo je ogledni primjer neefikasnosti cijelog sustava hrvatske države. Svih ministara, agencija, institucija i cijelog pravosuđa. Gospodin Latković ruga se svima nama već 20 godina. A ovaj vikend je počeo asfaltirati taj protupožarni put i čini se da je sam stavio neke oznake građevinske inspekcije da ne bi bilo sumnjivo to što radi… Nastavlja dalje asfaltirati i betonirati i zapravo se ruga svima onima koji to pokušavaju spriječiti, a gospodin očito ima prijatelje na visokim funkcijama”, rekla je, između ostalog, Puljak i najavila da će objaviti odgovore ministarstava s kojima je kontaktirala u vezi s ovim slučajem. Dodala je kako se iz njih vidi da se s ovom državom može 20 godina bez ikakve sankcije lijepo igrati ping-pong i pritom nastavljati s nezakonitim radnjama – prenosi Index.

Ministarstva prebacuju odgovornost, pravosuđe zavlači

Oglas

Puljak je poslala upite na adrese šest ministarstava. Zanimalo ju je namjeravaju li ikad riješiti ovaj problem. Dobivala je uglavnom odgovore u kojima se prebacuje loptica dogovornosti s jedne institucije na drugu.

Posebno je istaknula odgovor Ministarstva pravosuđa:

“Provode se upravni i inspekcijski nadzor. Za tužbu koja se podnijela nekoliko puta je određen zastoj postupka. Sad je najnoviji određen 11. ožujka 2021. godine na vrijeme od 60 dana. To je treći zastoj. Dakle, pokušava se mirno riješiti spor i, dok država igra ping-pong, čovjek nastavlja nelegalno graditi u najljepšoj uvali našeg Jadrana”, kazala je Puljak.
M. D. /foto MD /screenshot