U organizaciji HGK – Županijske komore Split održat će se 22. ožujka u Mostaru sajam poslova, odnosno susret dalmatinskih poslodavaca sa studentima mostarskog Sveučilišta. Sajam će se održati na Sveučilištu u Mostaru, koje je i suorganizator događaja, u vremenu od 11 do 14 sati.

Cilj je sajma poslova povezati poslodavce koji se susreću s problemom nedostatka radne snage, ponajprije u sezoni, sa studentima koji imaju uvjete i želju za sezonski rad.

”Ovo je treći put da HGK – Županijska komora Split organizira sajam poslova u Mostaru, koji smo inicirali s ciljem aktivnijeg pristupa rješavanju problema nedostatka radne snage tijekom ljetne sezone, posebno u sektorima turizma i trgovine. Unatoč još jednoj neizvjesnoj sezoni koja je pred nama, potrebno je učiniti sve na što možemo utjecati da je dočekamo spremno, a ovaj sajam omogućava poslodavcima pronalaženje radne snage i kvalitetnu pripremu”, poručio je predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš.

Oglas

Sveučilište u Mostaru s oko 10.000 studenata, dobar dio kojih traži tijekom ljeta studentski posao u Dalmaciji, jedan je od mogućih bazena sezonske radne snage. Dalmatinskim poslodavcima sajam pruža priliku da na licu mjesta upoznaju studente te im predstave kvalifikacije i vještine koje očekuju od svojih radnika, kao i uvjete koje im nude.

Dosadašnja iskustva sa sajma su iznimno pozitivna, i od strane poduzetnika, koji imaju priliku na vrijeme osigurati potrebnu radnu snagu, i od strane tamošnjih studenata, koji osim prihoda stječu i poslovno iskustvo te praktična znanja i vještine.

Sajam je namijenjen poslodavcima s područja Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske i Šibensko-kninske županije. Kao izlagači na sajmu besplatno mogu sudjelovati sve velike i srednje tvrtke iz navedenih županija te male tvrtke koje plaćaju dobrovoljnu članarinu Hrvatskoj gospodarskoj komori – obavijestili su iz HGK.

MD/foto Pixabay