Jučer u 20.30 ispred Dvorane Arte pred članovima obitelji i prijateljima, prikazan je video uradak, rezultat rada dramske skupine Savjetovališta Lanterna. Dramska radionica uz stručno vodstvo dugogodišnje suradnice Božene Delaš, je dio projekta Osvijesti i prihvati promjenu koji Savjetovalište Lanterna provodi uz podršku Ureda za udruge, kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje. Voditeljica čitavog projekta Osvijesti i prihvati promjenu je Ivona Vučić.

Rezultat višemjesečnog rada dramske skupine je video uradak Pričam ti priču u kojoj su polaznici obuhvatili sva svoja iskustva vezana za svijet bajki i svijet mašte, iskustva vezana za širenje virusa covid19 i dvomjesečno življenja u karanteni, a sve to povezujući s održivim razvojem i življenjem u skladu s načelima održivog razvoja. Polaznici su roditelji i djeca različitih uzrasta te je iz tog razloga bilo još zahtjevnije uskladiti se s novonastalom situacijom i čitav projekt izgurati do kraja uz pomoć suvremenih tehnologija, korištenjem brojnih Internet aplikacija.

Dramska skupina Savjetovališta Lanterna pod vodstvom Božene Delaš se okuplja već pune tri godine i do sada su iznjedrili četiri predstave, od kojih je svaka bila posebna na svoj način. Specifičnost ove skupine je sudjelovanje i djece i roditelja u radionicama koji kroz međusobni rad prvenstveno osnažuju svoje odnose, razvijaju maštu i kreativnost te govorno i tjelesno izražavanje. Razvijaju komunikacijske i izvedbene vještine, kritičko promišljanje, osobnost, jačaju samopouzdanje.

Oglas

Polaznici se uče raditi u skupini, upoznaju se s kazalištem kao medijem.
Glumci, koji su sudjelovali u video uratku, su Doris i Anika Kelvišer, Ivana, Marčelina i Zita Žanetić, Ana, Dora i Nika Ninčević, Stipan i Roza Popović , Tanja Kovačević i Tara Prgomet te voditeljica Božena Delaš te im se ovim putem zahvaljujemo na uloženom trudu i upornosti koju su iskazali u ovim neuobičajenim vremenima – obavještavaju iz Savjetovališta Lanterna.
M. D.