U subotu, 9. siječnja Savjetovalište Lanterna je nastavilo sa radionicama kreativne terapije Misli u boji. Voditeljica radionice je Lanternina dugogodišnja suradnica prof. umjetnosti i povijesti umjetnosti Tina Divić.

Sljedeća radionica će se održati u subotu, 16.1.2021. god. u 18 sati u prostoru Savjetovališta Lanterna. Prije dolaska je potrebna prijava zbog organizacije prostora i poštivanja epidemioloških mjera. Radionice su dio programa Zajedno smo jači. Program već drugu godinu podržava Ministarstvo zdravstva i namijenjen je unaprjeđenju zdravlja osobama sa zdravstvenim teškoćama, ali i sve druge zainteresirane osobe su dobro došle. Često nismo ni svjesni koliko odabirom svog ponašanja i svojim lošim životnim navikama utječemo na svoje kako mentalno tako i tjelesno zdravlje. Dugotrajna frustracija i nesretnost uništavaju našu sreću, a sreća je uvijek vezana za naše kako mentalno tako i tjelesno zdravlje. Zato bismo češće trebali razmišljati o tome što biramo činiti u životu kako bismo živjeli sretniji i ispunjeniji život.

Ovo je novi ciklus radionica pa su novi polaznici dobro došli. Na sljedećoj radionici će se polaznici ponovo podsjetiti što je to kreativna terapija i kako nam može pomoći u svakodnevnom životu. Voditeljica je pripremila i jedan kraći film o važnosti mentalnog zdravlja. Na radionicama polaznici rade na otkrivanju svojih unutarnjih potencijala, kreativnih resursa, svojih jakih strana koje im mogu pomoći da se lakše suoče s problemima, sagledaju ih u novom svjetlu, bolje razumiju te s njima nose na jedan uspješniji i bolji način.

Oglas

Kao alat na radionicama se koriste umjetnički mediji i kreativno izražavanje (slikanje, crtanje, modeliranje, igra, pokret, govor tijela) kako bi se omogućio pristup vlastitim osjećajima i mislima. Od polaznika se ne zahtijeva nikakvo umjetnička umijeća i znanje već se polazi od pretpostavke da smo svi kreativna bića sa pregršt zatomljenih potencijala koje treba otkriti.

Zainteresirani se mogu javiti na mob 0989591594 ili direktno voditeljici na broj 0915115974 te putem FB stranice Savjetovališta Lanterna.

M.D.