Sberbank je odlučila pokrenuti zabavno-edukativni projekt pod nazivom SBERBANK PRIČAROLIJA, u kojem domaći glumci čitaju popularne dječje priče. Kako su kazališta zatvorena i djeca nemaju gdje pogledati dječje predstave, ovim projektom Sberbank želi omogućiti našim najmlađima kvalitetan i koristan način provođenja vremena, uz istovremen angažman glumaca koji trenutno ne mogu raditi u svojim kazalištima.

U ovaj projekt je uključila i jednu od najčitanijih domaćih suvremenih književnica, Sanju Pilić, kojoj je u nedavnom potresu u Zagrebu jako oštećen stan u centru grada. Priče Sanje Pilić djeci će približiti poznati hrvatski glumci i glumice: Csilla Barath Bastaić, Petra Dugandžić, Dean Krivačić i Jerko Marčić, a priče su snimili i pročitali u svojim domovima slijedeći preporuku Nacionalnog kriznog stožera.

Svoje PRIČAROLIJE Sberbank će tijekom travnja objavljivati na svom službenom YouTube kanalu kao video snimke naših poznatih glumaca koji čitaju zabavne i poučne dječje priče, prije svega namijenjene onima do 10 godina starosti.

Oglas

„Znamo da je u ovim izazovnim vremenima kada smo svi unutar četiri zida i ne družimo se međusobno teško svima, i djeci, i roditeljima – stoga smo njima i njihovim mališanima željeli uljepšati ovo vrijeme koje provode kod kuće, i to istovremeno zabavnim i poučnim sadržajem, a dječje priče koje smo izabrali su upravo to. Uključivanjem glumaca koji sada također ne mogu raditi u svojim kazalištima, željeli smo ih povezati s njihovom publikom na ovaj način“, izjavio je predsjednik Uprave Sberbank Hrvatske, Csaba Soos.

Sve priče Sanje Pilić mališani će moći pratiti na službenom YouTube kanalu Sberbank Hrvatska (https://www.youtube.com/user/SberbankHR) od 8. travnja 2020.

Priče:
 ‘Ludo vrijeme’, ‘Najdraži mjesec’, ’Proljetna prognoza’, ’Šala mala’, ’Mama se odmara’, ’Baš sam se odmorio’, ’Mačak za pet’, ’Prvoaprilska šala’, ’Veselje miriše na cvijeće’, ‘Mame,mame’, ’Spomenar’, ’Stolice‘

D.A. / Foto: Screenshoot