U posljednja 24 sata na području Splitsko-dalmatinske županije testirano je 1189 osoba od kojih je njih 376 pozitivno na covid infekciju, a u bolnici je umrlo deset pacijenata, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne. Od ukupnog broja novooboljelih osoba 168 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno se 3082 osobe nalaze u samoizolaciji, na bolničkom liječenju su 182 covid pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 14 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata umrlo deset osoba, pet muškaraca, u dobi od 86, 75, 76, 68 i 66 godina i pet žena u dobi od 69, 70, 71, 83 i 89 godina. Svi su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na covid infekciju, dodaju u Stožeru.

Oglas

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1189 obrađenih testova danas je 376 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid infekciju i to iz Splita 133, Sinja 29, Makarske 24, Kaštela 22, Vrgorca i Solina po 17, te Supetra 12. U Pučišćima, Otoku, Dugom Ratu i Imotskom po osam je novooboljelih, u Klisu sedam, a u Postirama i Primorskom Docu po šest. Po pet ih je u Omišu, Dugopolju i Podstrani, po četiri u Trogiru, Vrlici, Bolu, Milni, Nerežišćima i Segetu, a troje u Zmijavcima.

Trilj, Baška Voda, Brela, Gradac, Lećevica, Muć, Podbablje, Podgora i Tučepi broje po dvoje zaraženih, dok je po jedan pozitivni detektiran u Hvaru, Starom Gradu, Dicmu, Hrvacama, Lovreću, Okrugu, Prološcu, Selcima, Sutivanu, Šestanovcu i Cisti Provo.

Hina