U posljednja 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji 225 je novooboljelih osoba, a dvije su umrle u KBC-u Split, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 858 obrađenih testova danas je 225 novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju i to iz Splita 82, Kaštela 30, Solina 27, Sinja 25, Podstrane osam, Trilja pet, Omiša, Muća, Ciste Provo i Dugog Rata po četiri.

Po troje ih je u Dugopolju i Klisu, po dvoje u Imotskom, Trogiru, Podgori, Sestanovcu, Hrvacama, Jelsi i Dicmu, te po jedan u Makarskoj, Starom Gradu, Supetru, Vrgorcu, Vrlici, Bolu, Baškoj Vodi, Brelima, Okrugu, Prološcu, Šolti i Zmijavcima.

Oglas

“Od ukupnog broja novooboljelih osoba 106 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno se 2053 osobe nalaze u samoizolaciji, na bolničkom liječenju je 108 covid pozitivnih osoba, dok se 11 osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata umrle su dvije osobe, 81-godišnji muškarac i 82-godišnja žena. Oboje su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na covid infekciju”, istaknuli su u Stožeru.

Hina / Foto Vice Rudan