U Splitsko-dalmatinskoj županiji u četvrtak je 107 novooboljelih osoba, a u bolnici je umro 72-godišnji muškarac, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 742 obrađena testa danas je 107 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid infekciju, a najviše iz Splita njih 44.

Iz Sinja i Makarske je po osam, Tučepa pet, Kaštela i Solina po četiri, te po troje zaraženih u Omišu, Trilju i Klisu. Po dvoje novooboljelih bilježi Imotski, Dugi Rat, Jelsa, Lokvičići, Muć, otok i Podstrana, dok Supetar, Trogir, Vrlika, Brela, Hrvace, Podbablje, Podgora, Postira i Zagvozd imaju po jednog oboljelog.

Oglas

“Od ukupnog broja novooboljelih 65 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno se 1884 osobe nalazi u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju je 60 covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 12 osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umro je muškarac (72) koji je uz brojne komorbiditete bio pozitivan i na covid infekciju”, kazali su u Stožeru.

Hina /foto M.D.