Velikim slavljem i bakljama u nedjelju popodne dočekan je povratak veslača VK Biokovo, koji su iz Zagreba donijeli sedam medalja osvojenih na Državnom prvenstvu u veslanju za sve kategorije.

Natjecanje se 16. do 19.rujna održavalo na Jarunu, a makarski klub predstavljalo je 30 veslača i veslačica, rekordan broj do sada.Tri dana utrka, kvalifikacija, repesaža i polufinala rezultiralo je da su gotovo sve posade VK Biokova izborile finale.

Osvojeno je 7 medalja, od toga 2 zlatne, 4 srebrne i 1 brončana medalja, šta je ujedno i rekordan broj osvojenih državnih medalja na jednom državnom prvenstvu do sada za makarski klub. Najuspješniji veslač ovog državnog prvenstva bio je Ivan Talaja osvojivši brončanu medalju u četvercu i zlatnu medalju u samcu u kategoriji mlađih juniora.

Oglas

Također uspješni su bili:
– četverac mlađih juniora u sastavu Niko Ćulav, Lovre Lukinović, Ivan Talaja i Toni Andrijašević osvojivši brončanu medalju
– četverac kadetkinja u sastavu: Ana Erceg, Lana Strman, Marina Ivanac i Ela Čović osvojivši srebrnu medalju.
– četverac sa kormilarom kadetkinja B u sastavu: Lucija Lendić, Anja Milunović, Lucija Šiško, Elena Talaja i kormilar Marko Vrančić osvojivši srebrnu medalju

– Samac mlađih juniorki Helena Glavina srebrna medalja
– samac kadeta B Stipe Ursić srebrna medalja
– dubl mlađih juniora u sastavu Niko Ćulav i Lovre Lukinović 4.mj.
– dubl mlađih juniora posada br. 2 Luka Gudelj i Luka Glavinić 5.mj.
– četverac mlađih juniora posada br. 2 u sastavu: Marko Brkušić, Davor Škrabić, Neven Ćulav, Šimun Babić osvojivši 5.mj.
– samac veterana Žarko Antunović 1.mj.

-Ovo je najljepši mogući poklon klubu za jubilarni 100.rođendan.Veliko hvala velikom broju roditelja, rodbine i simpatizera kluba kao i članovima uprave kluba koji su došli iz Makarske u Zagreb na Jarun kako bi navijali za naše posade, kazao je trener Luka Srzić.

Brojni su u nedjelju popodne posjetili prostorije veslača na gradskoj plaži. Uz roditelje, članove kluba te druge posjetitelje bili su i predstavnici Grada Makarske što, vjerujemo, najavljuje još jedno skoro druženje s veslačima u svečanom tonu, naravno u gradskoj vijećnici.

M.D./foto MD/ VK Biokovo