Mi ćemo sada početi ubirati gorke plodove druženja tijekom praznika, rekao je šef Klinike za infektologiju KBC-a Split Ivo Ivić jutros u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog.Komentirajući situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Ivić je rekao da u proteklom tjednu bilježe porast hospitalizacija.

– Pojačali smo intenzitet otpusta, držimo neku ravnotežu, ali postaje to sve teže. Imali smo 15-ak prijema u prosjeku dnevno, sada je to prešlo brojku od 20, rekao je Ivić.

– U ovom razdoblju vjerojatno nas očekuje ista priča, ako ne i lošija. Mi ćemo sada početi ubirati gorke plodove praznika i blagovanja, druženja koja su evidentna. Gdje god se okrenete, vidite da nikakvo protuepidemijsko ponašanje ne postoji. Naša staračka populacija je izuzetno loše procijepljena i neće biti dobro, poručio je Ivić.

Oglas

Upitan kako očekuje da će se brojke kretati ovaj tjedan, Ivić je odgovorio kako ne vjeruje da će biti manje te da može samo očekivati da će biti više.

– Omikron je stigao, i to sad već znamo. Jedna trećina uzoraka je bila pozitivna prošli tjedan od onoga screeninga. Prema tome, možemo samo očekivati porast, rekao je Ivić.

MD/foto: N1/screenshot