Šef splitske infektologije dr. Ivo Ivić održao je danas tiskovnu konferenciju pred splitskom bolnicom, komentirajući posljednje podatke za Splitsko-dalmatinsku županiju.

“Situacija je i dalje u laganom smirivanju. Ukupan broj hospitaliziranih pred vikend je bio 74, sada smo na 62. Broj otpusta je veći nego broj prijema iako smo jučer primili novih pet bolesnika. Nažalost, jučer je dvoje ljudi umrlo”, kazao je dr. Ivić a prenosi Dalmacija danas.

Trenutno je 5 bolesnika u Jedinici intenzivnog liječenja, troje je na respiratoru, prosječna dob im je 67 godina.

Oglas

“Mjere protuepidemijske koje smo poduzeli dale su rezultate. Nije drastičan pad, ali se osjeća. Osjeća se i da je manji pritisak na našu prijemnu ambulantu. Ono što smo prije govorili, ovo je jedina mjera koja može omogućiti zdravstvenom sustavu da dobro funkcionira, da ne bude prenapregnut i zato ja i dalje apeliram da se sluša mjere Stožera, pratit velika okupljanja, da se odmaknu od toga, da drže distancu. Mi nećemo moć zaustavit ovu epidemiju, to je iluzija, a ono što mi možemo učiniti jest da se intenzitet širenja smanji kako bismo o onima kojima je potrebna medincinska skrb mogli skrbit i da bismo druge bolesnike mogli jednako tako dobro opskrbit da ne budu zakinuti”, kazao je dr. Ivić.

M. D. /screenshot Youtube