Načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Damir Gabrić rekao je za Novi dan da ne možemo govoriti o poboljšanju stanja u toj županiji.

“Imamo u Županiji 192 hospitaliziranih, 40 osoba na respiratoru i nažalost još troje preminuliuh. Od testiranih nekih 448 uzoraka preko 230 je novozraženih. Uvijek je nekih 50 posto ili više zaraženih. I u novu godinu smo zakoračili s velikim brojevima”, rekao je Gabrić.

Apelirao je još jednom na sve da se cijepe. “Na taj način spašavamo naš bolnički sustav i ne samo one koji obole od covida, nego i od drugih bolesti”, rekao je.

Oglas

“Žao mi je što velik dio sugrađana to nije iskoristio. Već beremo te plodove, a bojim se da će se nakon razbuktavanja da će se to za nekih šest ili sedam dana posebno vidjeti u splitskom KBC-u”, rekao je Gabrić.

Rekao je da će vjerojatno pokušati s nekim mjerama, ali da ih još ne želi iznijeti. “Imat ćemo ih vjerojatno danas ili sutra, kako bismo usporili pandemiju jer zaustaviti je zasigurno nećemo pomoći. Sve je na stolu, od rada ugostiteljskih objekata, druženja… Mislim da od toga trebamo krenunit. Ali kažem, jedina prava mjera je – cijepite se”, kazao je te ipak dodao da se razmišlja i o prelasku na online nastavu.

MD/foto : N1/screenshot