Danas počinje transport segmenata mosta Ston, pristupne ceste Pelješkom mostu. Most dug 485 metara iznad stonskog zaljeva spajat će dva tunela.

– U Brodosplitu su u tijeku zadnje pripreme za transport segmenta mosta Ston. Planiranom dinamikom na gradilište će se prvo transportirati teška skela za potporu gradnje mosta, a zatim i Brodosplitova mega dizalica snage 750 tona, kojom će se segmenti montirati u samu konstrukciju mosta. Potom će se u 3 transporta, a svaki traje po 12 sati dovoziti čelična konstrukcija mosta.

-Most je ukupne duljine 485 metara i iznad Stonskog zaljeva spaja 2 tunela. Ima 5 stupova, 2 upornjaka i bit će visok 40 metara. Nakon spajanja mosta, sada se s nestrpljenjem očekuje dovršenje radova na pristupnim cestama, a posebno na poluotoku Pelješcu gdje su u tijeku iznimno zahtjevni radovi, izvještava novinar HRT-a.

Oglas

– Nažalost, evo, doveli smo se da se zimi montira.Mi smo već u ljeto bili spremni ove segmente dovršiti i bili smo ih spremni transportirati na gradilište, ali ono nije bilo spremno te smo se sada doveli u poziciju da moramo ovisiti o vremenu. Na sreću, prognoza je dobra i idući će tjedan biti povoljan za plovidbu – kazao je Josip Jurišić, glasnogovornik Brodosplita.

MD/foto: screenshot/HRT