U organizaciji Savjetovališta Lanterna te uz podršku Grada Makarske i tvrtke Modepack kreće projekt #SHAREBOXMAKARSKA, javljaju iz Lanterne.

Cilj ovog projekta, prvog takve vrste u našem gradu, je sakupljanje financijskih sredstava za donaciju onima kojima je pomoć najpotrebnija, dok istovremeno potiče kružnu ekonomiju i smanjenje otpada.
U sklopu projekta #SHAREBOXMAKARSKA od sutra, 16.11 možete preuzeti svoju kutiju svaki radni dan u Savjetovalištu Lanterna od 8 do 13h, na adresi Trg Tina Ujevića 5/3. Kutije do 15.12. možete napuniti svim lijepim stvarima koje vam više ne trebaju a dobro će doći nekom drugom. Stvari koje donirate prodavat će se na humanitarnom Božićnom buvljaku u organizaciji Savjetovališta Lanterna, uz podršku Grada Makarske, a sredstva će biti donirana potrebitima.

Možete donirati sve što vam više ne služi a u dobrom je stanju, kao što su igračke, odjeća, mali kućanski aparati, dekoracije, itd. Kutija se naplaćuje 15 kn, a novci od prodaje kutija namijenjeni su volonterima koji će raditi na prikupljanju, razvrstavanju i organizaciji buvljaka. Svoj kod za uplatu možete naći na kutiji.

Oglas

Kutije za projekt #SHAREBOXMAKARSKA donirala je tvrtka Modepack. Modepack je međunarodna tvrtka koja nudi cjelovita i održiva rješenja za eCommerce, kurirsku i sigurnosnu ambalažu od biorazgradivog materijala, što uključuje i kutije koje koristimo u našem projektu. Dijelimo i zajednički entuzijazam i interes za održivi razvoj i ekologiju pa tako tvrtka u svojoj poslovnoj zgradi ima sobu naziva „Sharing is caring“. Koncept ove sobe je jednostavan, na zanimljiv i sistematičan način soba omogućava svojim zaposlenicima razmjenu robe, igračaka i ostalog, kako bi i one dobile priliku za novi život.
Želja nam je skrenuti pažnju na stalno rastući konzumerizam kao negativan trend te na potrebu očuvanja okoliša i zajednice u kojoj živimo. Želimo naglasiti koliko je gomilanje odjeće i drugih stvari nepotrebno te osvijestiti kod ljudi potrebu da se okrenu recyclingu i upcyclingu. Nadamo se da će ovaj projekt zaživjeti u Makarskoj i da će biti tek prvi u nizu kvalitetnih projekata koji pomažu najpotrebitijima a ujedno promiču održivi razvoj i čuvaju okoliš.

Stoga uzmite svoju kutiju, stavite u nju nešto lijepo i podržite #SHAREBOXMAKARSKA buvljak.

MD/foto: ilustracija