Sjednicu Gradskog vijeća grada Makarske održanu prošlog petka obilježilo je štošta, od političkih i politikantskih verbalnih duela, manje ili više dovitljivih, preko žustrih polemika, pa sve do raščlanjivanja toga što je uvreda, a što ne. No valja reći da je bilo i lucidnih momenata naših lokalnih političara, kojima potvrđuju kako su dobro svjesni činjenice da zabavljaju onu malobrojnu javnost koja ih ima volje slušati na radiju.

Makarski političari katkad, naime, svoju raspravu razrigraju metaforama, kakve su uskočile u raspravu o izmjenama proračuna. Zbog ogorčenih primjedbi HDZ-ovog vijećnika Jure Brkana tako je Gordana Muhtić, predsjednica Gradskog vijeća, rekla kako ju podsjeća na Calimera koji vječito trpi nekakvu nepravdu.

Zbog izjave kako Brkan pati od sindroma Calimero Marko Ožić Bebek je kazao kako se treba ispričati vijećniku jer sindrom, kako je elaborirao liječnik, podrazumijeva skup simptoma i upućuje na bolest, a isprika ne boli. No Muhtić je rekla kako se slobodno izrazila misleći na sindrom lika iz crtića te kako bi se ispričala da misli kako je to potrebno.

Oglas

Jure Brkan je pak poručio gradskoj vlasti da su oni više nalik crtiću A je to.

– Vi se ponašate kao oni likovi iz crtića A je to. Želite nešto popraviti, ali samo napravite štetu, kazao je Brkan.

Sve u svemu, vi zaključite koliko su lokalni političari uspješni u svojim usporedbama. A ako mislite da imate bolju opservaciju za bilo koju političku stranku, a da se uklapa u temu i nije uvredljiva, slobodno sugerirajte u komentarima.

Ivona Ćirak /foto M.D.