Sistematizacija radnih mjesta grada Makarska završena je u ožujku te su svi zaposlenici, izuzev sedmoro službenika, dobili rješenja o rasporedu na radno mjesto. Također, nedugo nakon što je usvojena Odluka o ustrojstvu i djelokrugu gradske uprave imenovani su privremeni pročelnici novih odjela, tako da je manje-više posložen reorganizirane gradske uprave.

Po novom ustrojstvu formirana su i radna mjesta zamjenika privremenih pročelnika upravnih odjela, pa su pojedini djelatnici raspoređeni na ta radna mjesta. Na čelu Upravnog odjela za razvoj, komunalne djelatnosti i urbanizam je, podsjetimo, Matko Lovreta, a njegova je zamjenica Katarina Kostanić. Upravni odjel za javne potrebe i društvene djelatnosti vodi Sandra Vranješ, dok je njezin zamjenik Krešimir Glibota.

Ivana Kraljević Radalj je, podsjetimo, pročelnica Odjela za financije, proračun i naplatu potraživanja, dok je njezina zamjenica bivša pročelnica Angela Kuran. Na čelu Odjela za opće poslove i imovinu grada je privremena pročelnica Lara Rakušić Ivanković, dok je njezin zamjenik Bojan Mileta.

Oglas

Na čelo Komunalnog redarstva raspoređen je pak Dražen Nemčić, bivši dogradonačelnik u mandatu Jure Brkana.

Inače, upravne odjele trenutno vode privremeni pročelnici. Po usvojenoj odluci, odnosno zakonu, potrebno je raspisati natječaj.

Ivona Ćirak /foto M.D.