Ako ne znate koju biste web stranicu preporučili turistima, onda ćemo vam mi preporučiti stranicu Osjeti Makarska čija je izrada u samom finišu. Izvrstan dizajn, bogat sadržaj lako dostupan, i sjajne fotografije, a da stvar bude zanimljivija, sadržaj stranice je djelo učenika Srednje strukovne škole i Glazbene škole Makarska. Riječ je o projektu Osjeti Makarsku za koji je Ministarstvo turizma i sporta odobrilo dodatnih 35 tisuća kuna za nastavak projekta koji će u svibnju biti  prezentiran.

Na stranici imate kulturu, glazbu, gastronomiju, doživljaje, sport, prirodu, te zabavu, a evo što su u tome rekli učenici predstavivši se na stranici…

– Za vas smo odabrali i pripremili sve ono što o Makarskoj treba znati, vidjeti i osjetiti!! Zahvaljujemo se TZ grada Makarska, Ministarstvu turizma RH i Makarskoj razvojnoj agenciji MARA – što su nam pomogli u realizaciji našeg projekta Osjeti Makarsku i na znanju koje nosimo sa sobom!, ponosni su učenici.

Oglas

Ništa manje ponosan nije ni Mladen Buvinić, voditelj projekta iz Makarske razvojne agencije MARA, koji veli kako je izvrsno da stranicu kreiraju sami učenici.

– Glavni proizvod bit će internet stranica koja bi trebala posjetiteljima sugerirati što da posjete u Makarskoj. Sve je to rad samih učenika, a što nam je iznimno drago jest da neće stati na tome. Naime, već smo ostvrili dogovor sa Strukovnom i Glazbenom školom, te će se ovakav rad s MARA-om kao moderatorom nastaviti i nakon završetka drugog dijela projekta. Jedan ili dva razreda turističkog smjera prošli bi sve te stvari i upoznali se s radom kako TZ-a, tako i hotela te MARA-e, svih institucija koje u svojem kurikulumu nemaju, a upoznaju se i s projektnim načinom razmišljanja i novim oblicima turizma. Vaćno je kreiranje priče, tzv.story telling, a ne samo sunce i more, kazat će Buvinić.

Link na stranicu davat će se i na stranici TZ Makarska i na stranici Grada Makarska.

Projekt ide u sklopu promocija zanimanja, a provodi se od 2009.godine

Cilj je da posjetitelji dožive Makarsku kroz sva osjetila: vizualno (makarska narodna nošnja), slušno (skladbe hrvatskih autora) i gastro (torta Makarana, smokve, fritule). Proizvod je namijenjen prvenstveno turistima i svim posjetiteljima Makarske ali i hotelijerima, turističkim agencijama, restoranima, turističkim zajednicama i jedinicama lokalne uprave na način da iskoriste u za njih važnim prigodama ili promocijama.

Ivona Ćirak /foto