Sveučilišna klinička bolnica (SKB) u Mostaru upozorila je u srijedu kako bi zbog porasta broja novozaraženih od koronavirusa u regiji Hercegovine ova zdravstvena ustanova ponovno mogla ograničiti pružanje drugih usluga, te su pozvali stanovništvo na cijepljenje i pridržavanje epidemioloških mjera.

U posljednja 24 sata u dvjema županijama sa sjedištem u Mostaru i Širokom Brijegu zabilježeno je 189 novozaraženih koronavirusom. Najviše ih je, 83, s područja Mostara, a trenutačno je hospitalizirano 29 pacijenata s teškom kliničkom slikom.

Incidencija novozaraženih u posljednja dva tjedna skočila je više od 300 posto, upozorava se.

Oglas

Iz SKB-a Mostar navode kako trenutačno pružaju sve medicinske usluge, no da bi se stanje brzo moglo promijeniti.

“SKB Mostar trenutačno pruža usluge u punom kapacitetu, no nagli porast broja oboljelih otežao bi cjelokupni rad Sveučilišne kliničke bolnice”, upozorili su.

Pritom su pojasnili kako je tijekom cijele protekle godine zbog covid režima bilo liječeno tek 2500 pacijenata, dok su samo u prvim osam mjeseci ove godine pružene usluge više od 4000 bolesnika.

“Djelatnici SKB Mostar će kao i do sada dati svoj maksimum kako bi osigurali najbolje moguće liječenje svim oboljelim pacijentima, a bit će nam mnogo lakše ukoliko cjelokupna javnost prihvati preporuke stručnjaka koji neumorno rade kako bi što bezbolnije i prije okončali pandemiju uzrokovanu koronavirusom”, priopćila je bolnica.

U priopćenju se poziva na cijepljenje protiv koronavirusa te pridržavanje epidemioloških mjera.

Hina / foto SKB Mostar