Gradski kuloari još od prošlog tjedna bruje o svojevrsnom “skeniranju” gradskih zaposlenika što je izazvalo paniku među dijelom službenika. Naime, zaposlenici su dobili obrasce sa životopisom koje su imali ispuniti, a ova praksa među pojedine je unijela paniku jer su, razumljivo, krenuli nagađati što se iza toga krije.

S obzirom da je reustroj rada gradske uprave bilo jedno od najavljenih projekata nove gradske vlasti, ali i posve drugačiji model upravljanja gradom koji sada vode ljudi iz privatnog resora, ne čudi da zaposlenici nagađaju kako se sprema nova sistematizacija. O čemu se radi pitali smo zamjenicu Antoniju Radić Brkan koja je potvrdila da su proteklog tjedna podijelili obrasce i zatražili životopise, a evo i s kojim ciljem.

– Smatram da je najnormalnije upoznati se sa svojim zaposlenicima, u ovom slučaju zaposlenicima Grada. Obzirom da ih ima dosta, nismo bili u mogućnosti sjesti sa svakim i obaviti razgovor pa smo ih zamolili da ispune obrazac životopisa. Cilj ovakvog upoznavanja je saznati ima li netko možda vještine i sposobnosti koje bi mogli koristiti za unaprjeđenje poslovanja, a koje do sada nisu koristili. U svim privatnim tvrtkama to je standardna praksa i nije ništa čudno, odgovorila je Radić Brkan.

Oglas

Priprema li se time teren za sistematizaciju, o kojoj se već neko vrijeme govori, dogradonačelnica nije željela komentirati kazavši kako je jedini cilj bio upoznati zaposlenike.

Sistematizaciju u predizbornom programu gradonačelnik nije eksplicitno navodio, no upućeni kažu da je samo pitanje vremena. Podsjetimo da je Zoran Paunović u svojem intervjuu u travnju ove godine za naš portal kazao kako sistematizacija rada stoji na raspolaganju svakom gradonačelniku kao alat kojim preslaguje tim za utakmicu u sljedeće četiri godine. Kazao je kako vjeruje da u zgradi Grada ima puno kvalitetnih i savjesnih ljudi, da je na njima da stvore sustav koji će jasno komunicirati zadatke i odgovornost pojedinca, i tek tada, ako se netko ne uklopi, da će morati napustiti tim.

Hoće li se provesti nova sistematizacija rada, hoće li ona značiti smanjenje broja zaposlenika i izmjene naziva i nadležnosti odjela, pitanja su po svoj prilici ipak za neki naredni period.

Ivona Ćirak /foto M.D.