Klimatizacija u Gradskoj sportskoj dvorani je luksuz, rekao je Joško Kosović, ravnatelj Gradskog sportskog centra kako bi objasnio zašto se obratio gradonačelniku Zoranu Paunoviću tražeći od njega blagoslov da upali klime zbog Međunarodnog rukometnog turnira.

Jer samo za trajanja turnira potrošilo bi se, kako kaže Kosović, 45 tisuća kuna.

A imamo i recentni slučaj klima u srednjoj školi kojih dobar dio ne radi, ili čak nisu niti instalirane. Reklo bi se na prvu da živimo u nekom drugom vremenskom razdoblju, Mediteranu kakav je nekoć bio i koji je kao osvježenje poznavao samo propuh, povjetarac ili ventilator.

Oglas

Međutim, zgrada Grada nas demantira i podsjeća da ipak živimo u 2021.godini, godini visoke osjetljivosti na visoke temperature i godini u kojoj se čudimo kako smo nekad mogli biti funkcionalni i bez klima.

Štoviše, u Bijeloj kući neki uređaji rade i nakon isteka radnog vremena, odnosno nakon vjerojatnog odlaska zaposlenika doma.

rhdr

Naime, nakon što smo upozoreni u komentarima čitatelja, točnije, gradske vijećnice Ivane Miočević Franić, kako klime rade i nakon isteka radnog vremena, uputili smo se provjeriti je li to točno. Oko 16,40 dio klima je i dalje vrtio, a voda iz uređaja se cijedila niza zid. Oko 18. 15 sati situacija je bila ista. Čije su klime radile, budući istu zgradu dijele županijski odjeli, Porezna uprava i najviše, Grad Makarska, ne možemo sa sigurnošću tvrditi, kao što ne možemo tvrditi da možda netko vrijedan nije ostao nakon završetka radnog vremena pa ostavio klimu na “on”.

Međutim, izgleda da slučaj nije izoliran. Evo što je gradska vijećnica navela u komentarima na članak o luksuzu klimatizacije…

– Za početak bilo bi dobro da se klima uređaji u zgradi grada isključe u 15 sati nakon radnog vremena i uključe po dolasku sljedeći radni dan. Posebno bi se uštedjelo kada bi se gasile vikendom. Prođite Ul. Matice Hrvatske iza općine u neradno vrijeme, imat ćete što čuti, navela je.

Ivona Ćirak / foto: O.F.