Oko plaže ispod hotela “Romana”gotovo sve su političke stranke ili struje izrazili svoj stav, o čijoj se autentičnosti dade raspravljati, no Grad Makarska još uvijek nije izašao ni s kakvim priopćenjem, pa smo se obratili Draženu Nemčiću, makarskom dogradonačelniku.

Kazao je da nema nekih informacija o tom slučaju osim što zna da investitor “Romana d.o.o.” ima građevinsku dozvolu koju je izdao Dragan Srzić iz Odjela za gospodarenje prostorom Grada Makarska.

-Mogu samo potvrditi u svoje ime kao dogradonačelnika da sam legalist i da se i Grad po saznanju iz medija zauzeo provjeriti određene stvari te će stati na stranu zakona. I gradonačelnik je poduzeo određene korake oko kojih ne znam detalje, ali osobno se angažirao da će utvrditi i poduzeti sve što je najbolje u interesu grada. Pozvane su sve inspekcije od strane Grada i neka one utvrde je li netko napravio nešto što ne treba i mimo procesa. Istina je da su radovi na pomorskom dobru kompleksniji jer su tu koncesije i treba dosta papirologije, rekao je Nemčić.

Oglas

Podsjetimo da investitor “Romana d.o.o” nema potrebnu suglasnost Županije za radove na plaži, jer je Upravni odjel za turizam i pomorstvo procijenio da se ovdje ne radi samo o gospodarenju plažom nego izgradnjom za što treba posebna koncesija koju Romana nema. Iz Romane poručuju kako su dvaput tražili zeleno svjetlo te uvrštenje ove koncesije na županijsku skupštinu, i da je prvi put to učinjeno krajem kolovoza prošle godine, a zadnji put u siječnju. Zbog cijele ove priče na plaži su bili i prosvjedi, a UZOR Osejava je od spomenutog županijskog odjela tražila ukidanje obiju koncesija zbog kršenja odredbi iz Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, te nepoštivanju pravnih procesa.

M. D. /foto M. D.