Gradonačelnik Zoran Paunović i zamjenica Antonia Radić Brkan od travnja prošle godine do siječnja 2023.godine potrošili su 11.131,33 eura na razne troškove koje su plaćali kreditnom karticom.

Naime, predstavnici vlasti otvorili su na Hrvatskoj poštanskoj banci Prepaid Visa karticu čiji je nositelj Grad Makarska te je od 6.travnja izvršeno devet uplata na kreditnu karticu gradonačelnika i zamjenice. Svaka od transakcija iznosi 10 tisuća kuna ili 1.327,23 eura, osim posljednje, 12.siječnja, koja je prebačena na Visu zamjenice i koja iznosi 500 eura.

Na adresu Grada smo 19.siječnja, prije 12 dana, poslali upit u kojemu se zanimamo za svrhu kartice odnosno troškove koji su njome plaćani. Danas smo dobili odgovor u kojemu se navodi kako Prepaid Visa služi za  plaćanja poslovnih troškova povezanih sa djelokrugom i radom Grada Makarske (gradonačelnika, zamjenice gradonačelnika i zaposlenika Grada Makarske), a sve radi izbjegavanja korištenja gotovine i  preciznog praćenja mjesečnih opravdanih troškova.

Oglas

– Prepaid Visa kartica nositelja Grada Makarske korištena je za pokrivanje troškova kotizacije za seminare, reprezentacije, cestarine, prijevoza na službenom putu, noćenja na službenom putu, kupnju stručne literature, računalnih programa/aplikacija za rad i slično, stoji u odgovoru koji smo dobili.

Iz datuma kada je najaktivnije korištena kartica vidljivo je da su aktivnosti bile uglavnom u vrijeme kad su gradonačelnik i/li zamjenica bili na službenim putovanjima, poput Malte, Francuske, Makedonije ili Izraela.
I.Ć. / foto MD