Nakon što je Grad Makarska u izmjenama sistematizacije Grada Makarske smanjio uvjete za radno mjesto rukovoditelja odsjeka redarstva, pa je sada dovoljna srednja stručna sprema za ovo mjesto, na sljedeću sjednicu Gradskog vijeća zakazanu za sljedeći petak ide odluka o izmjena koeficijenata. Ona se mijenja samo u dijelu koji se tiče šefa redarstva, pa tako više ne iznosi 2 nego 1,65, neznatno više od one komunalno-prometnog redara.

Naime, voditelj Odsjeka za komunalno redarstvo do svojeg otkaza na to mjesto u prosincu prošle godine bio je Dražen Nemčić, bacc. krim. S njegovim odlaskom Grad očito nije želio zapošljavati novu osobu nego rasporediti nekoga od postojećeg kadra, pa su stavili kao uvjet srednju stručnu spremu. Za sada, inače, nema nikakve službene informacije o imenovanju, po svemu sudeći zato jer odsjek u ova četiri mjeseca niti nije dobio voditelja.

Kako bilo, smanjuje se koeficijent pa kako osnovica iznosi 4600 kuna, za koeficijent 1,65 ona iznosi 7590 bruto, a za koeficijent 2 – 9200 kuna bruto.

Oglas

I.Ćirak /foto M.D.