Sudbina soba u upravnoj zgradi Gradskog sportskog centra, od kojih je Grad Makarska do ove godine ubirao oko 280 tisuća kuna godišnje, još uvijek nije izvjesna, no sigurno je da će ovog ljeta služiti kao smještaj policajcima koji dolaze u naš grad na ispomoć.

Potvrdio je to gradonačelnik Zoran Paunović upitan od HDZ-ovog vijećnika i bivšeg gradonačelnika Jure Brkana što planiraju sa spomenutom nekretninom.

Naime, u svibnju je firma koja je bila u najmu pokrenula raskid ugovora o najmu koji je početkom kolovoza i finaliziran.

Oglas

– Ove su sobe donosile prihod Gradu Makarskoj te se spekulira da ćete tamo smjestiti sezonske policajce za koje smo iz proračuna izdvajali 69 tisuća kuna. Ako ćemo zaklat kravu radi šnicela, molio bih da obavijestite javnost zašto niste oglasili natječaj za sobe i zašto prostor nije u funkciji prihoda, pitao je Brkan.

Paunović je odgovorio kako je za raskid ugovora i činjenicu da je prostor prazan doznao sasvim slučajno te da je to na neki način bila dužnost bivšeg gradonačelnika pri primopredaji. Obećao je da će, ako dođe do promjene vlasti, s novom nasljednicom ili nasljednikom porazgovarati bar dva-tri sata kako bi ih uputio.

– Za ekipu iz policije bilo je predviđeno 40 tisuća kuna, a oni su na prvom sastanku tražili 30 tisuća kuna više. Nismo mogli izdvojiti sredstva, ali smo rekli, bi ćete smješteni ovdje. I to je perspektiva punjenja proračuna jer se radi o uštedi. A najesen ćemo raspisati natječaj i vidjet ćemo što ćemo s tim prostorom. Vi sigurno znate da je Grad u pandemiji dužan osigurati karantenu i to je jedna od opcija za goste koji su zaraženi, a nisu smješteni u hotelskom smještaju, odgovorio je gradonačelnik.

Ivona Ćirak /foto O.F.