Vilenjaci i Vukodlaci ove su nedjelje još jednom odmjerili snage na dnu presušenog Modrog jezera u Imotskom. Dvije momčadi predstavljaju dva imotska naselja koja gravitiraju jezeri, a silazak dvije momčadi, kao i uvijek, bio je spektakularan.

Nogometno igralište potpuno je prilagođeno ovim posebnim uvjetima, pa umjesto klasičnih šesnaesteraca iscrtana su dva slova “V” – piše o Imotskom sportsko zabavnom spektaklu Dalmacija danas.

Tradicionalna nogometna utakmica odigrala se u popodnevnim satima, čime je nastavljena višegodišnja tradicija malonogometne utakmice svaki put kada ova imotska prirodna znamenitost potpuno presuši.

Jezero je presušilo još početkom rujna, no tek su se ovog vikenda stekli svi uvjeti za održavanje nogometnog spektakla. Bio je to 15. susret od početka tradicije.

Uoči početka utakmice, na “igralištu” je zasvirala imotska Limena glazba koja ove godine slavi 150 godina postojanja, a dodatna zanimljivost bila je da je za Vilenjake prvi put zaigrala žena. Prvi udarac izveo je gradonačelnik Ivan Budalić.

– Stigao nam je velik broj posjetitelja, ne samo iz Imotskog, nego iz raznih krajeva Dalmacije. Oko 1000 ljudi uživalo je u spektaklu, a ne zna se kada će sljedeća biti odigrana. Bilo je slučajeva kada je između dvije utakmice prošlo deset godina– kazao je Luka Kolovrat, direktor TZ Imota, za Dalmacija danas.
M. D. / Foto: Boško Ćosić/Dalmacija danas

Oglas