Javnost je potresla vijest da je u nedjelju ujutro u splitskoj bolnici preminula je 17-godišnjakinja iz Dalmatinske zagore. Bolovala je od astme, a utvrđeno je da je bila pozitivna na koronavirus.U subotu joj je pozlilo te je hitno vozilom hitne pomoći prebačena u splitsku bolnicu. Smještena je na Jedinicu intenzivnog liječenja. Nažalost, zbog komplikacija je preminula. Doznajemo da je riječ o maturantici Ekonomsko-upravne škole – piše Dalmacija danas.

Danas u 11 sati sazvana je konferencija za mediji ispred splitskog KBC-a na Firulama. Javnosti se obraćaju prof. dr. Veselin Škrabić, predstojnik klinike za dječje bolesti i doc. dr. Branka Polić, pročelnica zavoda za intenzivnu pedijatriju.

– Želim izraziti sućut roditeljima preminule bolesnice. Adolescentica u dobit 17 godina primljena je na hitni prijem zbog zastoja srca i disanja. Nakon uspješno provedene reanimacije smještane je intenzivnu jedincu – kazao je dr. Veselin Škrabić.

Oglas

– Nastavljeno je liječenje adolescencije nakon uspješne reanimacije. Nažalost, jučer u 14:45 cura je preminula, usprkos liječenju i nastojanjima liječnika.

Djevojka je imala i svoje kronične bolesti, no ne možemo zanemariti činjenicu da je bila COVID pozitivna. Struka će odlučiti što će biti s obdukcijom. Zastoja rada srca i pluća je službeni uzrok smrti – kazala je dr. Branka Polić, dodavši da je djevojka dobila simptome u subotu poslijepodne.

M. D. /screenshot Dalmacija danas