U splitskom predgrađu Sirobuja u nedjelju su se na blagdan Cvjetnice počeli okupljati vjernici, koji su se nakon zamolbe policije, zbog mjera zaštite od epidemije koronavirusa, razišli i vratili kućama, potvrdila je splitska policija.

“Policija je građane podsjećala na mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite o ograničenjima društvenih okupljanja te su se građani nakon toga razišli”, rekla je za Hinu Sanja Nazlić iz  splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Župnik u Sirobuji don Josip Delaš izjavio je kako je on pozvao vjernike da dođu na misu za blagdan Cvjetnice jer smatra da i u crkvi ljudi mogu biti raspoređeni na udaljenosti od dva metra kako to propisuju mjere nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Oglas

“Ja sam pozvao vjernike na današnju misu u Crkvu Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Sirobuji i uvijek ću pozivati da dođu oni koji mogu”, rekao je don Delaš za Hinu.

Po njegovim riječima, u crkvi se može napraviti raspored vjernika tako da oni budu udaljeni jedan od drugog dva metra.

“Danas se ispred crkvom uoči predviđenog početka mise bilo okupilo više desetaka vjernika, ali oni nisu ušli u crkvu pošto ih je policija u tomu onemogućila”, rekao je Delaš.

Dodao je kako je on u crkvi služio misu na kojoj je bilo nekoliko vjernika te je blagoslovio njihove maslinove grančice.

Hina / M.D. / Ilustracija Pixabay