U tjednu sv. Duje, zaštitnika Splita nedjelju se obilježava i Dan Marjana, a građane će turistički vlakići voziti besplatno s Rive do Sedla na Marjanu kako bi usprkos pandemiji ipak mogli uživati u tematskim vožnjama, u organizaciji Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan.

Građani će se tako moći upoznati i s radom novootvorenog Centra za posjetitelje, potom posjetiti izložbu “Sveti Jere na Marjanu” u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, a nakon toga i Šantine stine gdje će moći vidjeti crkvicu svetog Jerolima i Ermitaže koji će za tu prigodu biti otvoreni.

Iz JU za upravljanje Park šumom Marjan kažu da će vlakić voziti tri jutarnje i tri popodnevne vožnje u terminima 11, 12 i 13 sati, te 16, 17 i 18 sati, na dionici Crkva svetog Frane – Centar za posjetitelje PŠ Marjan – Muzej hrvatskih arheoloških spomenika – Šantine stine – Sedlo te natrag do Rive i polazne stanice.

Oglas

Broj ljudi po vožnji je ograničen zbog epidemioloških razloga, a nošenje maske preduvjet za ulazak u vlakić, kao i tijekom posjeta Centru za posjetitelje, MHAS-u te crkvici svetog Jerolima na Šantinim stinama.

Djecu će ispred Centra za posjetitelje i tijekom jutarnjih vožnji dočekati posebno iznenađenje i to klaun Spartanko koji će se družiti s najmlađim gostima.

Hina/foto Pixabay