Zbog devet koronavirusom zaraženih studenta, stranih državljana na splitskom Studiju medicine na engleskom jeziku nastava na svim godinama tog studija prebačena je u cijelosti na online oblik održavanja, izvijestili su u subotu navečer iz Covid-centra Sveučilišta Split.

Županijski Stožer civilne zaštite je u subotu tijekom dana priopćio da je uz 37 novooboljelih s područja Splitsko-dalmatinske županije još je devet stranih državljana pozitivno na Covid-19, među kojima je i šest studenata iz Njemačke koji pohađaju studij na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu u Splitu,
“Ni jedan od ‘pozitivnih’ studenta nije sudjelovao u kliničkim vježbama na nekoj od nastavnih baza,” navodi se u priopćenju Covid-centra . Napominje se kako je nekolicina studenta koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim testirana te se očekuju rezultati . Dodaje se kako većina “pozitivnih” studenta ima tek blage simptome.
“Sva predviđena postupanja su u tijeku, svi bliski kontakti se obrađuju, nastavni proces neće biti ometen jer je sveučilište u Splitu bilo spremno za ovu situaciju i zato što je dobra suradnja koordinirana preko Medicinskog fakulteta sa svim dionicima koji Sveučilištu stoje na raspolaganju, od županijskih ustanova – Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja, do KBC-a Split koji je njegova najveća nastavna baza,” poručio je Covid-centar.
Covid-centar je također izvijestio da se na Medicinskom fakultetu provode sve protuepidemijske mjere sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i u odličnoj u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije pod vodstvom Željke Karin.

Trenutna zbivanja ukazuju na to koliko je važno da se svi ponašamo odgovorno, u skladu s epidemiološkim mjerama, ne samo dok smo na sveučilištu, nego i u vremenu kojega provodimo izvan njega. Nije dovoljno nositi maske, držati distancu i pridržavati se mjera dok smo na fakultetu, već se tako moramo ponašati stalno i u privatnom životu, u druženjima izvan nastave, poručuje se u priopćenju.

Oglas

Covid -centar je pozvao sve studente i zaposlenike Sveučilišta u Splitu na odgovorno ponašanje.
Centar je na splitskom Sveučilištu utemeljen odlukom rektora Dragan Ljutića i počeo s radom početkom nove akademske godine.
Hina