U Splitu je jučer održan okrugli stol pod nazivom “Žene u poslovnom svijetu i politici”.

Zastupnica u EU parlamentu Željana Zovko posebno je naglasila ulogu žene u rješavanju brojnih problema na svjetskoj razini. “Žene nisu tu samo da liječe rane niti da pružaju utjehu. One su tu da budu za stolom kada se donose odluke. Današnji svijet je pomalo i kaotičan te namamo odlučnih ljudi. Odlaskom Angele Merkel, koja je na neki način pružala stabilnost u EU, vidimo da se događaju velike turbulencije”, rekla je Zovko i dodala da se Europski parlament zalaže za to da žene na radnom mjestu, ali i u kućanstvu, imaju valoriziran svoj rad.

Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije Danica Baričević posebnu pozornost posvetila je ženama na tržištu rada.”Veliki broj žena radi na zahtjevnim pozicijama, koje od njih traže poseban angažman ali i dodatan napor u usklađivanju obiteljskog života. Pitanje je imaju li one priliku dobiti neko rukovodeće mjesto, ali u odnosu na muškarce ipak je malo teže. Neprastano su u multitaskingu i rade, ali i brinu o djeci i kućanstvu”; izjavila je Baričević.

Oglas

Inače, ovaj okrugli stol organizirali su Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije, zastupnica u Europskom parlamentu, potpredsjednica Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) i potpredsjednica Odbora za vanjske poslove (AFET) Željana Zovko i Savjet mladih Splitsko-dalmatinske županije.

M.D./foto M.D.