U posljednja 24 sata zabilježeno je 3613 novih slučajeva zaraze koronavirusom, PCR testom potvrđeno je 2730 novozaraženih, a brzim antigenskim još 883. Na bolničkom liječenju je 2115 pacijenata, od kojih 158 na respiratoru. Preminulo je 49 osoba.

Dnevni broj novozaraženih i dalje je u padu.

– Danas, kako je nedjelja, ta brojka je manja, negdje oko 150 novohospitaliziranih. Međutim, trebamo i dalje pratiti situaciju, jer očekujemo – s obzirom na to da smo imali prije dva tjedna onako veliki broj novooboljelih – da treba proći ipak sedam do deset dana da bismo imali brojke hospitalizacija, da vidimo posljedice onog velikog broja novooboljelih – komentirala je za HTV epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Diana Mayer.

Oglas

Pavičić Ivelja: Omikron za starije i necijepljene nije blaži soj

Među bolesnicima i dalje dominiraju necijepljeni. Jedina razlika, u odnosu na prethodne valove, je činjenica da je sada to populacija s više kroničnih bolesti. Iako je omikron, po svemu sudeći, blaži soj virusa, za starije i necijepljene to jednostavno nije tako, izjavila je Mirela Pavičić Ivelja, zamjenica predstojnika Klinike za infektologiju KBC-a Split.

MD/foto M.D.