Obzirom da je temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od u četvrtak u ponoć obustavljen rad u ugostiteljskim objektima, jučer tijekom dana policijski službenici su obavljali provjere da li se poštuje navedena odluka.

Zaprimili smo 26 informacija o radu objekata, te smo u 12 slučajeva utvrdili da se ne poštuje Odluka, radi čega je izdano upozorenje da prestanu s daljnjim radom, što je i učinjeno, te su nakon intervencije policije objekti zatvoreni.

Od jutra policijski službenici su na terenu i provjeravaju poštuje li se naprijed navedena odluka o obustavi rada određenih objekata.

Oglas

U protekla 24 sata izvršili smo 41 provjeru vezano uz mogućnost kršenja mjera samoizolacije. Izvršenim terenskim provjerama policija je na području PU splitsko-dalmatinske utvrdila kako su 3 osobe prekršile mjeru samoizolacije koje su odredili sanitarni inspektori.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – poručuju iz PU splitsko dalmatinske.

M. D.