Naslovnica SPORT SPORT Nikoličius: Hajduk je za mene velika čast i odgovornost

SPORT Nikoličius: Hajduk je za mene velika čast i odgovornost

 – Litavski nogometni stručnjak Mindaugas Nikoličius (37), koji je posljednje tri godine proveo na mjestu sportskog direktora i člana uprave HNK Gorica, novi je sportski direktor Hajduka, objavio je u ponedjeljak splitski klub.

Novi sportski direktor “Bijelih” službeno je predstavljen na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak na Poljudu.

Oglas

Litavski stručnjak stigao je nakon raskida ugovora s Goricom, a s Hajdukom je potpisao do ljeta 2024. godine.

“Niko je bio moj prvi i jedini izbor od samog početka. Neke stvari nisu se događale onako kako sam želio, ali u tom trenutku doneseš odluke i ideš dalje. Čekao sam da završi jesenski dio sezone, nakon toga pristupio sam gospodinu Niki i želio sam vidjeti da li se razumijemo. Imali smo tri sastanka, shvatio sam da dijelimo iste vrijednosti i pogled na to gdje bi Hajduk trebao biti i kako do toga doći,” istaknuo je predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić.

Zanimljivo, Nikoličius je treći stranac sportski direktor Hajduka posljednjih godina.

U lipnju 2013. na Poljud je stigao Šveđanin Jens Andersson, a “trajao” je do lipnja. Tri godine kasnije na Poljud je došao Portugalac Mario Branco koji se zadržao do lipnja 2018. Ovoga puta na Poljud je stigao Nikoličius.

“Želio bih se zahvaliti predsjedniku na pozivu kao i ljudima u Gorici gdje sam proveo protekle tri godine i na to razdoblje sam ponosan. Ovo je za mene velika čast i odgovornost, kada sam saslušao predsjednikovu viziju nisam dvojio oko dolaska. Ovo je i veliki izazov, ali vjerujem u sebe i siguran sam da s puno rada možemo napraviti velike stvari,” kazao je Mindaugas Nikoličius.

Otkrio je hoće li možda iz svog bivše kluba Gorice dovesti na poljudu vratara Kristijana Kahlinu i veznjaka Kristijana Lovrića.

“Imamo dovoljno igrača i prvo moramo vidjeti situaciju s kadrom koji imamo. Što se tiče Kahline, imamo dosta vratara, a što se tiče Lovrića, on je preskup,” istaknuo je.

Dodao je kako je Primorac glavni trener, ali i da se to može promijeniti u narednim danima.

Prvi posao u nogometu započeo je radeći u nogometnom savezu Litve 2005. godine, a već 2006. godine škotski Heart of Midlothian angažirao ga je kao sportskog direktora te je na tom mjestu ostao do 2008. godine.

Zatim je 2010. godine prihvatio poziv litavskog Žalgirisa u kojem je sedam godina obnašao funkciju sportskog direktora i člana Uprave.

Tijekom karijere sportskog direktora u navedenim klubovima osvojio je ukupno 17 različitih trofeja.

Po zanimanju je pravnik, a tečno govori litavski, engleski, njemački i ruski jezik. Služi se i poznaje osnove hrvatskog jezika.

Hajduk se trenutačno nalazi na petom mjestu Prve HNL sa 17 bodova, čak 16 manje od vodećeg Dinama.

Hina / foto:Robert Matić/Hajduk.hr